Интересно & Любопитно

Възникване на селфи стика

The advent of the selfie stick

Селфи стикът е изумително изобретение, революционно за начина, по който правим снимки в днешно време. Той представлява удължен прът, който позволява на потребителите да правят селфита от разстояние. Дава възможност за снимки от по-широк ъгъл, както и да се включат повече хора в селфитата. 

Развитието на селфи стиковете е доказателство за нарастващата популярност на социалните медии и нуждата на хората да документират живота си по по-творчески и вълнуващ начин.

Произходът на селфи стиковете може да се проследи до началото на 21 век, когато хората започват да използват удължени пръти, за да заснемат себе си докато участват в дейности на открито като ски, планинско ходене и сърф. Въпреки това, едва с появата на смартфоните с предна камера, селфи стикът се превръща в масово явление.

Първото известно селфи - 1839 г.

The-first-selfie-in-all-of-history-Robert-Cornelius-1839

Първото известно селфи е направено през 1839 г. от Робърт Корнелиус, който използвал камера и дълго време опитвал да заснеме автопортрет. Въпреки това, едва през 21-ви век селфитата се превръщат в популярна тенденция, отчасти благодарение на възхода на социалните мрежи Facebook и Instagram.

Първото регистрирано използване на селфи стик може да се проследи до 2011 г., когато канадски изобретател на име Уейн Фром патентовал първия “quik pod” селфи стик. Изобретението на Фром първоначално било маркетирано към феновете на дейности на открито и пътешествениците, но бързо получило популярност сред селфи ентусиастите.

`` Selfie on a Stick `` - следваща стъпка!

Selfie on a Stick next step - selfiestick.bg

Първият селфи стик, който печели обществено внимание, е “Selfie on a Stick“. Той е представен през 2014 г. и безспорно се превръща в бестселър. Оттогава, селфи стиковете стават все по-популярен аксесоар за потребителите на различните видове смартфони. Задължителен уред за хора, които обичат да се снимат и искат да запечатат запомнящи се моменти от уникална перспектива.

В заключение, селфи стиковете са свидетелство за изобретателността и креативността на съвременните технологии. Те трансформираха начина, по който правим снимки, като ни позволиха да заснемем по-многобройни и запомнящи се моменти и да ги споделим със света.

Макар да има хора, които твърдят, че те са символ на нашата самовлюбеност ние по-скоро бихме определили селфи стиковете като забавен и иновативен начин да заснемете света около себе си.

Selfie on a Stick - history

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *