Интересно & Любопитно

Най-екстремните места за правене на селфи

The most extreme places to take a selfie_s3

Кои са най-екстремните места за правене на селфи?

Селфи стиковете се превърнаха в популярен аксесоар за хората, които искат да заснемат уникални и запомнящи се снимки. Те дават възможност да разширите обхвата на смартфон камерата си.

Благодарение на тези аксесоари можете да правите снимки от различни ъгли и да улавяте повече от заобикалящата ви среда. Някои хора обаче приемат тези възможности като предизвикателство, което ги кара да стигат до крайност. Е използват своите селфи стикове, за да заснемат снимки на някои от най-опасните и екстремни места по света.

Представяме ви някои от най-екстремните места за правене на селфи.

1. Връх Еверест

Най-високият планински връх в света- Еверест се е превърнал в популярна дестинация за приключенците, любители на селфитата. Известно е, че алпинистите си правят селфита на върха, който е над 29 000 фута над морското равнище. Разреденият въздух и екстремните му климатични условия го правят опасно място за правене на селфи.

Въпреки това някои алпинисти са готови да рискуват в името на  перфектния кадър.

2. Ръбът на небостъргач

Правенето на селфи на ръба на небостъргач се превърна в популярна тенденция сред търсачите на силни усещания.

Тези екстремни селфита се правят от ентусиасти, които се изкачват до върха на сградите и правят снимки, докато стоят на ръба на покрива или перваза. Въпреки че снимките могат да бъдат спиращи дъха, свързаните с тях рискове са значителни.

Много от смелчаците са загинали или са били сериозно ранени, опитвайки се да направят впечатляващо селфи.

3. Активни вулкани

Вярвате или не, някои хора са си правят селфита, докато стоят близо до активни вулкани.

Въпреки, че не се препоръчва да се приближавате твърде много до активен вулкан поради риска от вулканични изригвания, е известно, че някои хора си правят селфита от безопасно разстояние. Топлината и газовете, отделяни от активните вулкани, могат да бъдат опасни, което ги прави екстремно и рисковано място за правене на селфи.

4. Подводни селфита

Все по-популярни стават направени под вода селфитата, особено сред водолазите и гмуркачите с шнорхел.

Правенето на селфи под вода обаче може да бъде предизвикателство, тъй като трябва да поддържате смартфона си сух и да задържате дъха си, докато правите снимката. Някои хора са правили селфита, докато плуват с акули или други опасни морски обитатели, което прави това екстремно и рисковано място за правене на селфита.

5. Горящи сгради

Правенето на селфи пред горяща сграда или по време на горски пожар е не само опасно, но и изключително безотговорно. Пожарникарите рискуват живота си, за да гасят пожари, а правенето на селфи в такава опасна ситуация е неуважително и потенциално животозастрашаващо.

В заключение, правенето на селфи може да бъде забавен и запомнящ се начин да заснемете преживяванията си. Важно е обаче да дадете приоритет на безопасността и уважението към другите, когато правите селфита, особено на екстремни места. Въпреки че тръпката от правенето на екстремно селфи може да бъде изкушаваща, важно е да запомните, че някои места просто са твърде опасни, за да рискувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *