Интересно & Любопитно

Топ 10 интересни факти за селфи стиковете

top-10-interesting-facts-about-selfie-sticks

Селфи стиковете се превърнаха в незаменим аксесоар за хората, които обичат да си правят селфита. Тези разтегателни стикове позволяват на потребителите да снимат по-широк ъгъл, да включват повече хора в своите снимки и да правят селфита от уникални перспективи. 

Представяме ви десет интересни факта за селфи стиковете, които може би не сте знаели.

1. Първият селфи стик е изобретен през 1983 г. от японец на име Хироши Уеда. Той го нарича „удължителен стик“ и първоначално е предназначен да помогне на туристите да се снимат сами, без да молят непознати за помощ.

2. Терминът “селфи стик” е използван за първи път през 2014 г., когато е добавен към Оксфордския английски речник.

3. Някои музеи и туристически атракции са забранили стикове за селфи поради съображения за безопасност или смущения, които могат да причинят на други посетители.

4. Използването на селфи стикове е забранено на много обществени събития, включително музикални фестивали и спортни игри, поради опасения за възпрепятстване на гледката и безопасност.

5. Селфи стикове са използвани за правене на снимки на някои екстремни и опасни места, включително на ръба на небостъргачи и близо до активни вулкани.

6. През 2015 г. Ватиканът забрани използването на стикове за селфита в своите музеи и църкви поради опасения, че могат да нанесат щети на произведения на изкуството и да пречат на другите посетители.

7. Селфи стиковете се превърнаха в популярен инструмент за влогъри и ютубъри, които искат да заснемат висококачествени автовидеа, докато са в движение.

8. Някои стикове за селфи се предлагат с Bluetooth връзка и функции за дистанционно управление, което позволява на потребителите да правят снимки от разстояние, без да докосват телефона си.

9. През 2016 г. китайското правителство наложи забрана върху продажбата на стикове за селфи на някои обществени места, включително забележителности и туристически атракции.

10. Селфи стиковете станаха толкова популярни, че дори вдъхновиха нов жанр на фотографията, наречен “Дрони”, които представляват селфита, направени с помощта на дрон.

Селфи стиковете се превърнаха във важен аксесоар за хората, които обичат да снимат себе си.

Въпреки че са забранявани на някои места и предизвикват противоречия на други, няма спор, че направиха революция в начина, по който правим снимки на себе си и света около нас. Независимо дали ги харесвате или не, не може да се отрече, че селфи стиковете са тук, за да останат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *